גמילה - פעוט בן 3

בפורום זה תוכלו לשאול שאלות בנושא התפתחות הילד המטרידות אתכם כהורים וכאנשי מקצוע

גמילה - פעוט בן 3

הודעהעל ידי adi78 » 14 ספטמבר 2011, 19:09

שלום טליה,

בהמשך להתייעצויות קודמות איתך, בני גמול מפיפי ביום (כולל שנת צהריים) אך עדיין עם חיתול בלילה (לעיתים רחוקות החיתול ספוג בפיפי כשהוא מתעורר). הורדתי לו את החיתול והעברתי אותו לתחתונים לפני כשבועיים. עם זאת, יש לנו בעייה עם "סוגיית" הקקי - הוא עושה קקי אך ורק בתוך התחתונים. הוא מבין את הסבריי על כך שיש לעשות קקי רק בשירותים, אך עם זאת עושה בתחתונים ומודיע לנו לאחר שעשה. בעצתך, הצעתי לו לבחור בין סיר לשירותים, אך למעט פעם אחת שהוא אכן עשה בסיר, לאחר מכן הוא לא רצה לחזור על כך (למרות הרבה חיזוקים ומחמאות שנתתי לו). בסה"כ ניתן לומר שבכל התקופה הוא עשה כ-3 פעמים בשירותים ופעם אחת בסיר, אך ברוב המקרים הוא איננו מודיע מראש, עושה בתחתונים ומודיע לנו לאחר מכן. אני חוששת שה"הרגל" הזה יתקבע אצלו. מעבר לכך, ככל שההרגל הזה ממשיך הדבר יוצר באופן טבעי חוסר שביעות רצון וחוסר נחת, ואני חוששת שהילד קולט את זה. אשמח לחוות דעתך בנושא.

תודה, עדי
adi78
 
הודעות: 1
הצטרף: 14 ספטמבר 2011, 19:07

Re: גמילה - פעוט בן 3

הודעהעל ידי טליה פסטרנק נוימן » 15 ספטמבר 2011, 05:16

שלום עדי, יתכן מאוד שילדך עדיין לא חש מספיק בנוח לעשות קקי בסיר או באסלה. הרבה ילדים עושים הפרדה בין עשיית פיפי לעשיית קקי. לפי התאוריה, ילדים תופסים את הצואה כאיבר מגופם ולכן, מתייחסים אליה אחרת. מה לעשות? הדבר החשוב ביותר הוא להישאר רגועים ושלווים ולא להקרין אווירת מתח סביב עשיית הצרכים. הרי ברור שבסופו של דבר הילד יעשה את צרכיו בשירותים. השאלה היא מתי וכמה אנרגיה תשקיעו בכך. ככל שתייצרו עניין רב יותר, כך הילד ייטה לעשות הפוך ממה שאתם רוצים. במילים אחרות, יווצר מאבק כוחות. הילד יבין שהנושא הזה מאוד חשוב לכם ומושך את תשומת ליבכם. לכן, עדיף להמשיך לעשות בתחתונים כי כך מקבלים תשומת לב נוספת....

לכן, היו רגועים. בכל פעם שהילד מצליח לעשות פיפי או קקי בשירותים, שבחו אותו על כך באופן מילולי וקשרו זאת ליכולות שלו: "אתה יכול", "אתה מסוגל". בכל פעם שהילד בוחר לעשות קקי בתחתונים העבירו את המסר הבא: "אני סומכת עליך שבפעם הבאה תעשה בסיר או באסלה" (פעם הבאה= העתיד ולא מחר....). אל תכעסו, אל תלחצו, אל תשחדו, אל תבטיחו פרסים. כל הפעולות הללו משדרות לחץ ויצרו פעולה הפוכה מצד הילד. האמינו באמת ובתמים ביכולת הילד לעשות בשירותים ויום אחד זה יקרה... היו עקבים וסבלנים. כשהוא עושה בתחתונים, עודדו אותו להתנקות בעצמו. שוב קשרו זאת ליכולות שלו. התחילו להשתמש בביטוי לקיחת אחריות. "אתה לוקח אחריות על הגוף שלך ועושה פיפי בשירותים", "אתה לוקח אחריות על הגוף שלך ומנקה את עצמך", אתה לוקח אחריות על הגוף שלך ואוכל את כל הארוחה" וגם בתחומים אחרים. האחריות על עשיית הצרכים היא של הילד, לא שלכם. למדו אותו זאת.

בהצלחה. אשמח לשמוע איך אתם מתקדמים. אם בכל זאת אתם מגלים שאתם ממשיכים להיות במתח, לגלות מתח או שהילד ממשיך לעשות בתחתונים וקשה לכם להתמודד עם העניין, אתם מוזמנים לפנות אלי באופן אישי.
טליה פסטרנק נוימן
יועצת הורים
יועצת בגני ילדים
טל. 050-7607252
talipnt@gmail.com
טליה פסטרנק נוימן
 
הודעות: 876
הצטרף: 13 ספטמבר 2011, 10:29


חזור אל כאן המקום לשאלות הורים ואנשי מקצוע

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

cron